Πε07162020

ΑνανέωσηΠε, 16 Ιουλ 2020 12pm

Πάτρα: "Έκαναν φτερά" τα κρέατα σε γνωστή ψησταριά

Δεν έχει προηγούμενο ο τρόπος που είχαν βρει ένας υπάλληλος και ο γαμπρός του για να κλέβουν μια ψησταριά στην Πάτρα κατά τρόπο που θα τους εξασφάλιζε ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη. Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό του ιδιοκτήτη δεν θα μπορούσε καν να προσεγγίσει το σενάριο της εξαπάτησης που του γινόταν και είχε σαν αποτέλεσμα να … χάνονται ποσότητες κρεάτων τις οποίες προμηθευόταν από κρεοπωλείο για το μαγαζί του καλοπληρώνοντάς τες.

Όλα συνέβησαν σε γνωστή ψησταριά των Πατρών, όπου εργαζόταν για αρκετό καιρό  ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής. Ο ψήστης ωστόσο είχε το μυαλό του και κάπου αλλού πέραν του ψησίματος των κρεάτων που ήταν και η προφανής του εργασία.

Τι έκανε για να συμπληρώνει το εισόδημά του με εύκολο τρόπο και χωρίς να πολυκουράζεται; Έκλεβε τα κρέατα και τα πούλαγε με τη βοήθεια του συνεργού του.

Η μεθοδολογία που ακολουθούσε για να μην τον βλέπουν να αναχωρεί με σακούλες και τον καταλάβουν, ήταν η εξής: Τύλιγε καλά τα κρέατα σε αλουμινόχαρτο, και τα πετούσε το βράδυ που σχολάγανε στα σκουπίδια μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα του καταστήματος. Στον κάδο απορριμμάτων έσπευδε τότε συνεννοημένος ο γαμπρός του  που έπαιρνε αμέσως τα τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο κομμάτια πριν αυτά πάρουν …μυρωδιά από σκουπίδια. Στη συνέχεια, τα πουλούσαν και έβγαζαν το μεροκάματο.

Η δράση τους ωστόσο έγινε κάποια στιγμή αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη  στα αυτιά του οποίου μπήκανε ψύλλοι όταν κατάλαβε ότι άρχισαν να του λείπουν αδικαιολογήτως σουβλάκια, μπριζόλες και κοτόπουλα. Παρακολούθησε και διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο αυτά έκαναν… φτερά.

Ο υπάλληλος φυσικά απολύθηκε αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να  κάνει μήνυση εναντίον αυτού και του συνεργού του. Προτίμησε κάτι πολύ πιο πρακτικό. Τους ζήτησε να πληρώσουν τα κρέατα που είχαν αρπάξει. Όσα τουλάχιστον από αυτά ήταν σε θέση με υπολογίσει.