Τρ01262021

ΑνανέωσηΔε, 25 Ιαν 2021 8am

6 τρόποι να βοηθήσεις το ταίρι σου να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του στο σεξ!

Στο παιχνίδι συχνά μπαίνουν και οι ανασφάλειες. Όλοι μας έχουμε ανασφάλειες και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Όταν όμως αυτές έχουν τόσο μεγάλη επιρροή πάνω μας, ώστε να μη μας αφήνουν να ευχαριστιόμαστε τις προσωπικές στιγμές με το σύντροφό μας, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σεξ = ΟΧΙ ταμπού, ΟΧΙ προκαταλήψεις, ΟΧΙ ανασφάλειες. Αν λοιπόν, παρατηρήσεις ότι κάτι τρώει τον/την σύντροφό σου, τότε μη διστάσεις και μίλα του/της, ώστε να βρεις το πρόβλημα, να το συζητήσεις και στο τέλος να το λύσετε από κοινού.

Αυτοί είναι τρόποι να βοηθήσεις το ταίρι σου να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του/της στο σεξ:

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να συζητήσετε. Πάρε την πρωτοβουλία να ανοίξεις την κουβέντα και μην περιμένεις από εκείνον/η να το κάνει. Δύσκολα ένας άνθρωπος μιλάει από μόνος του για τις ανασφάλειες που τον βασανίζουν, επομένως από την στιγμή που είστε ζευγάρι οφείλεις να ενδιαφερθείς για εκείνον/η και να δείξεις ότι καταλαβαίνεις. Πρέπει να τον/την κάνεις να σου ανοιχτεί, να του/της δείξεις πως δεν υπάρχει καμία ντροπή να μοιραστεί μαζί σου τις προτιμήσεις του/της στο σεξ ή τις φαντασιώσεις του/της, όπως επίσης πως δεν υπάρχει λόγος να μην νιώθει άνετα με το σώμα του/της από την στιγμή που εσύ τον/τη θέλεις όπως είναι.

#2 Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου γι’ αυτές 

Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ μην κάνεις το λάθος να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ που έχει το αγόρι/κορίτσι σου. Στις πλείστες των περιπτώσεων, αυτές αποτελούν πτυχές του χαρακτήρα του/της που προϋπήρχαν σε αυτόν/ήν κι απλά έκαναν την εμφάνισή τους στην παρούσα φάση. Το θέμα δεν είναι να νιώσεις εσύ τύψεις και το πρόβλημα να μεγαλώσει, αλλά να λυθεί το ήδη υπάρχον, με συζήτηση και βοήθεια από μεριάς σου.

#3 Δώσε του/της την επιβεβαίωση που χρειάζεται

Όλοι μας θέλουμε να ικανοποιούμαστε και να ικανοποιούμε. Το καλό σεξ είναι να βάζεις πάνω από όλα την ευχαρίστηση του/της συντρόφου σου και μετά τη δική σου. Μην κάθεσαι λοιπόν κι εσύ σαν αστερίας και περιμένεις από εκείνον/η να τα κάνει όλα, χωρίς μάλιστα να δίνεις την παραμικρή πληροφορία για τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Τόσο πάνω στο σεξ, όσο και μετά, πρέπει να φροντίζεις να του/της υπενθυμίζεις ότι αυτά που σου κάνει σου αρέσουν. Δείξε λίγο ενθουσιασμό βρε παιδάκι μου να του/της αναπτερώσεις το ηθικό πχια.

Για να συζητήσει τις ανησυχίες του/της μαζί σου, θα πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός που είστε μαζί, άρα να υπάρχει και η απαραίτητη οικειότητα μεταξύ σας, ώστε να μπορείτε να συζητάτε τα πάντα με άνεση και ειλικρίνεια. Η εμπιστοσύνη είναι το παν στη σχέση. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο άνθρωπός του/της και μπορεί να σου εμπιστευτεί τα πάντα δίχως να φοβάται ότι θα παρεξηγηθείς ή θα ρεζιλευτεί, τότε έχει γίνει η μισή δουλειά. Γιατί η εμπιστοσύνη θα φέρει τη συζήτηση και στη συνέχεια θα έρθει και η λύση.

#5 Επισκεφτείτε μαζί έναν ειδικό

Ανάλογα με το πρόβλημα που έχει, θα μπορούσε να επισκεφτεί είτε έναν ψυχολόγο είτε έναν άλλο ειδικό, ώστε μέσα από τις συμβουλές του να μπορέσει να βρει μία λύση στο πρόβλημά του/της. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το να καταφύγουμε μία φορά στη ζωή μας σε έναν ειδικό να μας βοηθήσει. Σταματήστε πια να έχετε αυτό το κόμπλεξ και συνειδητοποιείστε ότι η βοήθεια τρίτων είναι πιο ουσιαστική και καταλυτική για τη σχέση σας.

#6 Μη δίνεις μεγάάάλη σημασία στον οργασμό

Και θα εξηγηθώ. Φυσικά και το σημαντικότερο κομμάτι του σεξ είναι ο οργασμός, καθώς αποτελεί το αποκορύφωμα της απόλαυσης. Όταν όμως βλέπεις ότι το αγόρι/κορίτσι σου αντιμετωπίζει προβλήματα στο κρεβάτι, κάνε τα στραβά μάτια και βάλε εκείνον/η στο επίκεντρο κι όχι την προσωπική σου απόλαυση. Θυσίασε για λίγο διάστημα τους οργασμούς σου και φρόντισε να αντιμετωπίσεις μαζί του/της το πρόβλημα, ώστε να μπορέσετε να βρείτε μία λύση το συντομότερο δυνατό. Μην τον/την πιέζεις να σε τελειώνει από τη στιγμή που υπάρχει πρακτικό ζήτημα και δεν μπορεί. Κάνε υποχωρήσεις για το καλό της σχέσης σας.

Το πιο ελκυστικό αντρικό χαρακτηριστικό δεν είναι αυτό που μέχρι τώρα νόμιζες

Για πολλά χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη πως αυτό που κάνει τους άντρες πραγματικά ελκυστικούς είναι είτε το μυώδες σώμα τους είτε η καλή αίσθηση του χιούμορ που έχουν. Για να μην παρεξηγηθούμε, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι αμελητέα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ακόμα σημαντικότερο είναι το στοιχείο του αλτρουισμού, της ικανότητας δηλαδή να πραγματοποιεί ένας άντρας φιλανθρωπικές πράξεις. Για να το πούμε και πιο απλά, οι γυναίκες τρελαίνονται με έναν άντρα όταν αυτός βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ» του.

Πολλές διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση της ανδρικής γοητείας, με πιο ενδιαφέροντα τα πορίσματα της ομάδας από τον Καναδά που κατέληξε στο ότι τα αρσενικά με τάσεις αλτρουισμού κάνουν, σε γενικές γραμμές, περισσότερο σεξ από τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές ρώτησαν τους εργένηδες από την εκεί περιοχή πόσο συχνά έκαναν αλτρουιστικές πράξεις όπως δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή άλλες πράξεις ανιδιοτέλειας όπως το να βοηθήσουν κάποιον που για παράδειγμα το αμάξι του έχει βυθιστεί στο χιόνι. Στη συνέχεια, έκαναν ερωτήσεις για την προσωπική τους ζωή και αφού μελέτησαν τα δεδομένα, έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι τρυφεροί και δοτικοί άντρες είχαν μεγαλύτερη επιτυχία με το αντίθετο φύλο.

Σε μία άλλη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να διαλέξει η κάθε μια από δύο άντρες - έναν για μακροπρόθεσμη σχέση και έναν για one night stand. Στην κάθε γυναίκα δόθηκαν φωτογραφίες με τους υποψήφιους, από τον πιο γοητευτικό μέχρι τον πιο μέτριο εμφανισιακά. Οι μισοί από τους άντρες αυτούς ήταν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων ή είχαν αλτρουιστικές δράσεις.

Η πλειοψηφία των αντρών που επιλέχθηκαν για one night stands ήταν αρκετά εμφανίσιμοι αλλά χωρίς κάποιο ιστορικό φιλανθρωπίας και αλτρουισμού, ενώ για μακροπρόθεσμες σχέσεις επιλέχθηκαν εκείνοι που είχαν πιο έντονο το στοιχείο της καλής και δοτικής προσωπικότητας σε σχέση με την εντυπωσιακή εμφάνιση. Από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι γυναίκες συνδέουν τη δοτικότητα και τον αλτρουισμό με την πατρότητα και τη σωστή συζυγική συμπεριφορά. Γι' αυτό άλλωστε επέλεξαν και τους συγκεκριμένους άντρες για μακροπρόθεσμες σχέσεις.

Όλα όσα συνέβησαν στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

Tο Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ζωντανό ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες και η τελετή έναρξης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και διαδικτυακά το βράδυ του Σαββάτου μετέφερε σε κάθε άκρη της χώρας αλλά και στη Νέα Υόρκη της Αμερικής ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή.

Σε μια εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid19 το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 άνοιξε και «αγκάλιασε» όλους τους θερμούς φίλους του που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις οθόνες των υπολογιστών τους.

Ποια είναι τα σημεία του αντρικού σώματος που τρελαίνουν τις γυναίκες

Aν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο γυμναστήριο για να χτίσεις μυς, καλά κάνεις. Τουλάχιστον ένα γυμνασμένο στήθος πάντα θα τραβάει την προσοχή μιας γυναίκας. Σύμφωνα με μια διαδικτυακή μελέτη του 2017 απ' το Dr Felix (online ιατρική και φαρμακευτική υπηρεσία), το 24% των γυναικών βρίσκει το στήθος ως το πιο ελκυστικό σημείο σε έναν άντρα, ενώ το 13% προτιμά την περιοχή γύρω απ' το στομάχι, άρα μιλάμε για ένα μεγάλο ποσοστό που (αθροιστικά) προτιμά τον κορμό του σώματος. Ακόμα, έχε υπόψιν σου ότι σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Richard Bribiescas του πανεπιστημίου Γέιλ, οι άντρες με κοιλίτσα έχουν μεγάλη πέραση στις γυναίκες αφού αυτή θεωρείται σημάδι υγείας και μακροζωΐας.

Τα μάτια

Είτε έχεις βαθύ μπλε είτε καστανά, θα πρέπει να ξέρεις πως οι γυναίκες πάντα θα λατρέψουν ένα ωραίο ζευγάρι μάτια. Σύμφωνα πάντως με μια μελέτη του 2011, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πιο ελκυστικοί θεωρούνται οι άντρες με σκουρόχρωμα μάτια ενώ άλλη έρευνα που έγινε απ' το πανεπιστήμιο του Τορόντο έδειξε ότι οι άνθρωποι με κανονικό μέγεθος ματιών θεωρούνται πιο ελκυστικοί. Επίσης η ιδανική απόσταση ανάμεσα στα μάτια και το στόμα πρέπει να είναι περίπου το 1/3 του μήκους του προσώπου, ενώ η απόσταση μεταξύ των ματιών να είναι κάτω του μισού του πλάτους του προσώπου.

Τα χέρια

Για έναν άντρα σίγουρα τα χέρια δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί για μια γυναίκα, αλλά αντιθέτως θεωρούνται απ' τα πιο ελκυστικά σημεία του σώματος, σύμφωνα με το 19% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του Dr Felix. Βέβαια, σήμερα οι γυναίκες προτιμούν κάτι πιο κοντά στο σώμα του Ryan Gosling παρά τα μπράτσα του κάθε φουσκωτού που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Στόμα

Ένα πλατύ χαμόγελο δεν φέρνει την επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Το λέει η έρευνα της καθηγήτριας Jessica Tracy στο πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά, όπου σύμφωνα με αυτή τη μελέτη οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από έναν άντρα που χαμογελά και δείχνει χαρούμενος - προτιμούν τους πιο σκεπτικούς τύπους.

Πλάτη και ώμοι

Πολλές γυναίκες προσέχουν την πλάτη σε έναν άντρα. Το έχει επιβεβαιώσει σχετική μελέτη το 2013 στις ΗΠΑ, απ' την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, όπου οι γυναίκες κλήθηκαν να επιλέξουν τον αγαπημένο τους τύπο σώματος. Αν και συχνά προτιμούν τους ψηλότερους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια φαρδιά πλάτη σε σχήμα V κάνει έναν άντρα πιο ελκυστικό.

Το καρναβαλικό λάβαρο έξω από το Δημοτικό μέγαρο

Σε μια λιτή, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τελετή που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο,  στην έναρξη της οποίας ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, όλους να τηρήσουν τις αποστάσεις και τα μέτρα που προβλέπονται κατά του covid-19, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, μετέφερε το καρναβαλικό λάβαρο έξω από το Δημοτικό μέγαρο και με τους ξυλοπόδαρους, που την συνόδευαν, το παρέδωσε στο Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος είπε: «Φέτος το Καρναβάλι μας γίνεται αλλιώς. Προχωράμε μέσα στην πανδημία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά ως πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε με επιτυχία. Καλό καρναβάλι σε όλους, η φετινή ιδιαιτερότητα δεν πρέπει να μας κάνει σιωπηλούς».

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, τηλεοπτικά και διαδικτυακά και από τις σελίδες και το κανάλι του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης