Πα12062019

ΑνανέωσηΠε, 05 Δεκ 2019 5pm

Διπλό open call για το residency του Κινητήρα και το IPFF2020

TοIn Progress Feedback Festival (IPFF), το φεστιβάλ που εστιάζει στη δημιουργική διαδικασία και στη σχέση του δημιουργού με το κοινό του, παρά στο τελικό αποτέλεσμα, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 27-29 Μαρτίου 2020 και 3-5 Απριλίου 2020 στην Αθήνα. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που μένουν στην Ελλάδα καλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 26/12/2019. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι για πρόβες και παρουσιάσεις από 20 Μαρτίου 2020 έως και 5 Απριλίου 2020 (το ακριβές διάστημα θα είναι 10 ημερών και θα ανακοινωθεί σύντομα).

Το In Progress Feedback Festival περιλαμβάνεται στα καλύτερα φεστιβάλ την Ευρώπης από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe, www.effe.eu).

Κύριος στόχος του In Progress Feedback Festival είναι η έρευνα, ο πειραματισμός και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζονται τα υπό διαμόρφωση έργα. Η ιδιαιτερότητα του IPFF έγκειται σε δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες του: την εξέλιξη του έργου και την ανατροφοδότηση. Λειτουργίες που απαιτούν ιδιαίτερη ευαισθησία, τόλμη και επικαιροποίηση των γνώσεών μας.

Δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις χωρίς την αγωνία παραγωγής ενός τελικού αποτελέσματος και ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τους θεατές μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το feedback που θα τους οδηγήσει σε μια μελλοντική ολοκληρωμένη παράσταση.

Η φετινή θεματική ομπρέλα για όλες τις δράσεις του Κινητήρα είναι Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ / TRANSITION.

Το έργο που θα κερδίσει το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής θα εισπράξει συμβολικό ποσό σαν υποστήριξη για την επικείμενη παραγωγή, ενώ στην ομάδα που θα κερδίσει το βραβείο κοινού θα παραχωρηθεί ένα μηνιαίο residency για την ολοκλήρωση της έρευνάς της.

Η ύπαρξη ενός φεστιβάλ όπως το In Progress Feedback Festival (IPFF) προσφέρει τη δυνατότητα στην κοινωνία, στους δημιουργούς και στους ανθρώπους που το στηρίζουν, να συνυπάρξουν, να αλληλοεπηρεαστούν και να εξελιχθούν με ελευθερία και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αποτελεί επίσης μια σημαντική νησίδα έκφρασης, αλληλοϋποστήριξης και έμπνευσης μέσα από την έρευνα και τις παραστατικές τέχνες.

Οι επί σκηνής καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι από ένας έως τέσσερις και η διάρκεια του έργου 10’ έως 15’. Σκηνικά αντικείμενα επιτρέπονται αλλά όχι μεγαλύτερα από 1m x 1m.

Ο Κινητήρας θα παράσχει στις ομάδες που θα επιλεγούν:

  • Προώθηση/ διαφήμιση
  • Τεχνική υποστήριξη
  • Δύο πρόβες σε κλειστό χώρο στην κάθε ομάδα
  • Mentoring στη διαδικασία της πρόβας αν αυτό ζητηθεί

Προθεσμία αιτήσεων: 26/12/2019, 12.00 μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας)