Τρ09292020

ΑνανέωσηΤε, 30 Σεπ 2020 10am

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Πετρο - Λούκας Χαλκιάς και Αντώνης Κυρίτσης, μάγεψαν το κοινό

H παράδοση το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκε στο μοναδικό χώρο του Αρχαίου Ωδείου με τη rock, τη jazz, το blues, αλλά και ethnic μουσικές, προφέροντας μοναδικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας – να απολαύσουν «τα αηδόνια της Ηπείρου».
Πετρο - Λούκας Χαλκιάς και Αντώνης Κυρίτσης, μάγεψαν το κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων και το πολυφωνικό και χορευτικό σχήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών πλαισίωσαν την συναυλία.
Ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, από τη σκηνή του Αρχαίου Ωδείου , απογείωσε με το μαγικό του κλαρίνο το κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι - «κομιστής» μοναδικών μουσικών «παραστάσεων» και εμπειριών με δεξιοτεχνία που μόνο αυτός έχει- προσέφερε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας φιλοξένησε φέτος μια ακόμα μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, αποδεικνύοντας γιατί είναι ο αδιαμφισβήτητος διαχρονικός θεσμός στο είδος του στην περιοχή.
Μαζί του ο Αντώνης Κυρίτσης - με εμπειρίες και ξεχωριστές συνεργασίες κατά το παρελθόν με Ινδούς και Αφρικανούς μουσικούς, καθώς και με τον Ιρλανδό δεξιοτέχνη της λύρας Ρος Ντέϊλι - ο οποίος άφησε το δικό του «αποτύπωμα» στη χθεσινή (Τρίτη) βραδιά.
Στο πλαίσιο της συναυλίας , το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων χάρισε μοναδικές εικόνες στο κοινό, ενώ ανάλογη ήταν και η παρουσία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.