Τρ09292020

ΑνανέωσηΤε, 30 Σεπ 2020 10am

Κατάμεστο το Αρχαίο Ωδείο για τον Φίλιππο Νικολάου και τα 60 μπουζούκια του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου

Μία μυσταγωγική 3ωρη παράσταση λαϊκής μουσικής, με τον Φίλιππο Νικολάου να τραγουδάει αισθαντικά υπό τη συνοδεία των 60 μπουζουκιών της Συμφωνικής Λαϊκής Ορχήστρας «Εν Χορδώ», χάρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο το Αρχαίο Ωδείο, με ακόμα μερικές εκατοντάδες ακροατών μοιραία να μην καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους, αφού τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί δύο ημέρες πριν την συναυλία.

Καθηλωτικός ο Φίλιππος Νικολάου, λατρεύτηκε από το κοινό, ερμηνεύοντας διαχρονικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και επιτυχίες -σταθμούς της προσωπικής του δισκογραφίας όπως τα «Όταν», «Μια καρδιά για σένα», «Φύλλα φθινοπωρινά» κ.ά, με το κορυφαίο ζεϊμπέκικο «Στο άδειο μου πακέτο» που έκλεισε και το πρόγραμμα του, να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού!

Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, έφερε τον καλλιτέχνη και πάλι στη σκηνή για ένα επιπλέον τραγούδι, ωθώντας 1.200 άτομα όρθια να τον αποθεώνουν!

Το πρώτο μέρος κράτησαν ερμηνευτικά οι αξιόλογοι Πατρινοί ερμηνευτές Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος, Ανδριάνα Τσαγκάρη και ο Γιώργος Παράμερος, αποδίδοντας με εξαιρετικό και πηγαίο ύφος, αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Μητσάκη, Μούτση, Νικολόπουλου κ.ά.

Το χορταστικό πρόγραμμα διάνθησαν, ο Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, σε χορογραφίες Βασιλικής Σιβρήκα και Νίκου Κοτσόκολου και η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, ο οποίος παρουσίασε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, σε ένα ιδεωδώς δομημένο πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά είχε αναλάβει ο Θάνος Μπαλαφούτης, τα κοστούμια «υπέγραψε» η Κατερίνα Μπουρδοπούλου, την εικαστική επιμέλεια είχε η Κανέλλα Στασινοπούλου, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.