Τρ12012020

ΑνανέωσηΔε, 30 Νοε 2020 4pm

Μητσοτάκης: «Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 σε ''πορτοκαλί'' και ''κόκκινες'' περιοχές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στις «κόκκινες», αλλά και «πορτοκαλί» περιοχές της χώρας, κατηγορία στην οποία βρίσκονται η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώθηκαν διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη τα δύο νέα μέτρα τόσο για τις «κόκκινες» όσο και για τις «πορτοκαλί» περιοχές της χώρας, κατηγορία στην οποία βρίσκονται, να θυμίσουμε, η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Είναι, δηλαδή, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης. Στο 4 είναι Κοζάνη και Καστοριά.

Στο διάγγελμά του, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως και τις 5:00 το πρωί, ένα μίνι lockdown ουσιαστικά, αλλά και καθολική χρήση μάσκας, η οποία θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου.

Από το νυχτερινό lockdown εξαιρούνται, φυσικά, όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown και τόνισε ότι θα επεκταθεί η τηλεργασία. Παράλληλα, απευθύνθηκε ειδικά στους νέους, ζητώντας τους να τηρήσουν τα μέτρα, παρά την κόπωση που αναγνωρίζει ότι υπάρχει.