Τε07082020

ΑνανέωσηΤρ, 07 Ιουλ 2020 3pm

Αλλαγή εποχής στο Patra Palace - Εκλεισε η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης και μεταβίβασης του γνωστού ξενοδοχείου της οικογένειας Γιαννάτου, στον ομογενή επιχειρηματία και ευεργέτη της Πάτρας Αθανάσιο Στεφανόπουλο, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ και έχει κάνει δωρεά την ανακατασκευή της οικίας Παλαμά. Ο κ. Στεφανόπουλος είναι μεσσηνιακής καταγωγής αλλά έγινε γνωστός στην Πάτρα όταν ανέλαβε τη διάσωση και την ανάπλαση της οικίας Παλαμά.

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, όμως εκτιμάται ότι ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 η Alpha Αστικά Ακίνητα, διέθετε στην αγορά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έναντι ποσού 9 εκ. ευρώ, κάτι το οποίο φυσικά δεν προδικάζει τίποτα, σε σχέση με το σημερινό τίμημα.

Το ξενοδοχείο Patras Palace, κατασκευάστηκε το 2004 είναι κατηγορίας τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 63 δωματίων και 100 κλινών και βρίσκεται στην οδό Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από το παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη μεταβίβαση, δείχνει την κατάσταση αναβρασμού που βρίσκεται ο ξενοδοχειακός κλάδος της Πάτρας, τους τελευταίους μήνες, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει επιταχύνει τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό πεδίο.

Οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί από πέρυσι, με την λειτουργία του Moxy στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Μεγάρου Γαλανόπουλου, για την λειτουργία του, ως νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με την επωνυμία «The Bold Type».

Ταυτόχρονα, και άλλες μονάδες προχώρησαν σε επεκτάσεις, όπως το ξενοδοχείο City Loft, των αδελφών Κωνσταντακόπουλου στην οδό Βαλτετσίου.

Ολα αυτά, σε συνάρτηση με πολλά ακόμα ξενοδοχεία της περιοχής, που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, σε σχέση με τον τουρισμό και τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.