Δε01182021

ΑνανέωσηΔε, 18 Ιαν 2021 10am

Πατρινός έκανε μήνυση για fake προφίλ στο facebook!

Με έκπληξη αντελήφθη ένας Πατρινός ότι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άγνωστος δημιούργησε προφίλ με τα δικά του στοιχεία παραπέμποντας στην δική του σελίδα με διαφορά ενός μόνο ψηφίου. Ο άνδρας κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια Πατρών καθώς διαπίστωσε πως στο πλαστό αυτό προφίλ ήταν αναρτημένες παραποιημένες φωτογραφίες με αποτέλεσμα να δηλώνει ότι προσβάλλεται η υπόληψή του.

Για το συμβάν έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας, η οποία διενεργεί προανάκριση στο πλαίσιο της σχετικής δικογραφίας προκειμένου να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Με αφορμή το περιστατικό, η Αστυνομία επισημαίνει στους πολίτες την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής σε ποια αιτήματα φιλίας αποδέχονται, καθώς μπορεί κάποιοι λογαριασμοί να δίνουν ψεύτικα στοιχεία.

Σε συμβουλές της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «στο ∆ιαδίκτυο δεν µπορείς να είσαι απόλυτα προστατευµένος. Χρειάζεται να γνωρίζεις τους κινδύνους και να είσαι προσεκτικός, όπως άλλωστε και στην πραγµατική ζωή. Στο ∆ιαδίκτυο δεν είσαι ανώνυµος. Κάθε ενέργειά σου αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Ό,τι δηµοσιεύεις στο ∆ιαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ!».