Τε07082020

ΑνανέωσηΤρ, 07 Ιουλ 2020 3pm

Startupper: Η "Σίλικον Βάλεϊ" της Ελλάδος είναι η Πάτρα

Ως "Σίλικον Βάλεϊ" της Ελλάδας χαρακτηρίζει την Πάτρα στο εξώφυλλό του το μηνιαίο περιοδικό Startupper που κυκλοφορεί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής". Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πόλη της Πάτρας, φιλοξενεί ένα ακμάζον οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας με πολλές επιχειρήσεις να σημειώνουν τεράστιες επιτυχίες στο εξωτερικό και να εξαγοράζονται από παγκόσμια «μεγαθήρια».

Χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται, η πρόσφατη εξαγορά της Think Silicon απο την εισηγμένη στον Nasdaq, Applied Materials, βάζοντας την Ελλάδα στο πάνθεον των χωρών με πλούσια HiTech σκηνή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ιστορικά, εξαγορά στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας (deep tech) στην Ελλάδα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το τίμημα ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ ενώ, μπορεί να αγγίζει και τα 30!

Παράλληλα, το ένθετο φιλοξενεί απόψεις του Βασίλη Αναστασόπουλου, προέδρου του επιστημονικού πάρκου Πατρών, του Σπύρου Συρμακέση, καθηγητή στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Πελοπόννησου στην Πάτρα, του Νίκου Ιωάννου, ιδρυτή του delivery.gr, -της πρώτης πλατφόρμας για online delivery, η οποία το καλοκαίρι εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Μούχαλη- αλλά και του Χάρη Λαμπροπούλου επικ. καθηγητή πανεπιστημίου Πατρών και μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.