Τρ09292020

ΑνανέωσηΤε, 30 Σεπ 2020 10am

Νέος κύκλος αναταραχής στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο - Η κλήση από Εισαγγελέα

Τη στιγμή που όλα τα σωματεία, σύλλογοι, κομματικά όργανα αναβάλλουν, λόγω ειδικών συνθηκών, τις εκλογικές τους διαδικασίες, μέλη της προσωρινής διοίκησης του Κωνσταντοπουλείου Ιδρύματος δρομολογούν εκλογές για τις 27 Μαΐου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει νέο κύκλο αναταραχής στην ιστορική πορεία του Ευγηρείου. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στη διαδικασία αυτή πρωταγωνιστούν μέλη της διοίκησης που προκάλεσαν την αντικατάσταση της πρώην διοίκησης πριν από μερικούς μήνες.

Μάλιστα από το πλάνο των ενεργειών τους έχουν παραμερίσει τον διορισμένο από την εποπτεύουσα αρχή-που είναι ο δήμος Πατρέων- πρόεδρο του Ευγηρείου και επισπεύδουν διαδικασίες που έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό του.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Την πρόσκληση των εκλογών την απευθύνει ο αντιπρόεδρος του Ευγηρείου ενώ έχουν ορίσει ως χώρο για τις εκλογές αίθουσα του Παμπελοποννησιακού σταδίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει, για να διεξαχθούν οι εκλογές, να προηγηθεί η γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου, να εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα διεξάγει και τις εκλογές.

Αυτή τη στιγμή τα ταμειακώς εντάξει μέλη ανέρχονται στα 147. Η πλειοψηφία δε αυτών ανήκει ηλικιακά στις ευπαθείς ομάδες επομένως δεν θα πρέπει να εκτεθεί σε κίνδυνο στις παρούσες συνθήκες. Επομένως για υγειονομικούς και μόνον λόγους δεν μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές. Επίσης τα μέλη του Σωματείου, εκ των οποίων αρκετά συμπληρώνουν 30 και 40 χρόνια συμμετοχής, δεν είναι διατεθειμένα να μετακινηθούν σε άλλους χώρους πέραν του Κωνσταντοπουλείου όπου διεξάγονται διαχρονικά όλες οι συνελεύσεις και οι εκλογές.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ

Επιπροσθέτως σε επιστολή του ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ), Γιάννης Πορφύρης, προς τα μέλη της διοίκησης που πρωτοστατούν στη διαδικασία με κοινοποίηση στην αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη και όλα τα μέλη του Σωματείου, κάνει λόγο για «επιχειρούμενη καταστατική παράβαση» και επισημαίνει μία σειρά από παρατυπίες.

Η συγκεκριμένη επιστολή ο κ. Πορφύρης ζήτησε να σταλεί σε όλα τα μέλη του Σωματείου μαζί με την πρόκληση των εκλογών ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.

Ωστόσο χθες το μεσημέρι κλήθηκε από τον Εισαγγελέα ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος και του ζητήθηκε να μη σταλεί η συγκεκριμένη επιστολή στα μέλη.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νέους προβληματισμούς για τη σκοπιμότητα της παρέμβασης