Τρ06022020

ΑνανέωσηΔε, 01 Ιουν 2020 8pm

Πάτρα: Στους δρόμους η αστυνομία - Φοβούνται πλιάτσικο και διαρρήξεις κλειστών καταστημάτων

Παίρνει τους δρόμους η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απόπειρες για πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού. Για τα νέα δεδομένα στις ζωές των πολιτών και για την αναπροσαρμογή των σχεδίων αστυνόμευσης ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί και οι διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Παρά τον περιορισμό στην κίνηση και τη μείωση της εγκληματικότητας, παρατηρείται συνεχής «κίνηση» των διαρρηκτών και κλεφτών καθώς πλέον «χτυπούν» κλειστά καταστήματα. Στην Πάτρα έχουν ήδη παρατηρηθεί τα πρώτα κρούσματα.

Ο νέος σχεδιασμός αστυνόμευσης περιλαμβάνει αύξηση και ισχυροποίηση των περιπολιών τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες για την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών, κυρίως των περιπτώσεων πλιάτσικου σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Με διαταγή που έχει διαβιβαστεί προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες έχει κοινοποιηθεί η αναστολή αδειών του αστυνομικού προσωπικού, εκτός από τις δυνάμεις που επιχειρούν στον Εβρο, για να στελεχωθούν οι ομάδες περιπολιών.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρχει και εμφανής παρουσία αστυνομικών περιμετρικά των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των πρατηρίων υγρών καυσίμων για την αποτροπή επιθέσεων από κακοποιούς στους πολίτες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον δρόμο (και στην Πάτρα) έχουν βγει πλέον και δόκιμοι αστυνομικοί (από τις Σχολές) οι οποίοι ως επί το πλείστον συνοδεύουν συναδέλφους τους κυρίως για την τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ετσι δίνεται η δυνατότητα στην Αμεση Δράση και την Ασφάλεια να «οργανώνει» τις κινήσεις των στελεχών της στην προσπάθεια αποτροπής της μικροεγκληματικότητας ή και των ληστειών.