Τε08052020

ΑνανέωσηΤε, 05 Αυγ 2020 6am

Θετικοί στον κορωνοϊό επτά γιατροί και δύο νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου - Μπήκαν σε καραντίνα

Πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για γιατρούς που έρχονταν σε άμεση επαφή με τους ασθενείς λόγω της ειδικότητας τους (παθολόγοι) και μετά από το τεστ μοριακού ελέγχου που έκαναν, βγήκαν ότι είναι θετικοί.

Οι γιατροί είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις και βρίσκονται στα σπίτια τους σε καραντίνα.  Ωστόσο, το γεγονός αυτό, της είδησης ότι είναι θετικοί έχει προκαλέσει μια σχετική αναστάτωση στο νοσοκομείο. Όμως η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη.

Επιπλέον, θετικός στον ιό εμφανίστηκε και γιατρός από τον Πύργο, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των νοσούντων γιατρών στους 6, εκ των οποίων οι 4 είναι ειδικευόμενοι και 2 ειδικευμένοι.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ακόμη τρεις εργαζόμενοι του ΠΠΝΠ  και παραμένουν σε κατ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για δύο νοσηλευτές και έναν ειδικευόμενο ιατρό. Τα κρούσματα πλέον φτάνουν τα εννέα ενώ όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Δημήτρης Ζιαζιάς, υπάρχει έλλειψη στο προστατευτικό υλικό, δίνοντας στο προσωπικό μια μάσκα ανά 8ωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι παραιτήθηκε ιατρικό προσωπικό που προσελήφθη πρόσφατα, λόγω του ότι δεν είχε την κατάλληλη εξειδίκευση.