Τρ04072020

ΑνανέωσηΔε, 06 Απρ 2020 7pm

Καθηγητής χτύπησε γιατρό σε κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Xαμός έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όταν σε Κλινική αρπάχτηκαν καθηγητής με γιατρό με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγείται στα δικαστήρια και να έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλο το  νοσοκομείο. Οι πληροφορίες μας από το δικαστικό ρεπορτάζ λένε ότι ο καθηγητής κατηγορείται ότι χτύπησε την γιατρό, επειδή είχαν μια διαφωνία σε σχέση με τις απογευματινές βάρδιες, μπροστά σε άλλους γιατρούς και νοσηλευτές που δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Ακολούθησε σάλος με εκείνη να φωνάζει και να τον καταγγέλλει και σηκώθηκε στο πόδι όλη η Κλινική από τις φωνές και τις αντιδικίες.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στη συνέχεια η έξαλλη με τη στάση του καθηγητή, επίκουρη καθηγήτρια, υπέβαλε μήνυση εναντίον του. Αυτός απάντησε στη μήνυση με νέα μήνυση ισχυριζόμενος ότι η γιατρός  λέει ψέματα ότι τη χτύπησε.

Το θέμα όπως είναι φυσικό έχει αναστατώσει όλη την κλινική αλλά και στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση όσοι ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Οι εντάσεις μεταξύ γιατρών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο νοσοκομείο του Ρίου. Κατά καιρούς απασχολούν την επικαιρότητα τέτοια περιστατικά καθώς η ένταση της δουλειάς είναι μεγάλη και μερικές φορές τα νεύρα ξεφεύγουν.

Τελευταία κόντρα που είχε δει το φως της δημοσιότητας ήταν αυτή μεταξύ του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Θεόδωρου Πισιμίση και ειδικευόμενης γατρού στις 26 Φεβρουαρίου του 2018 σε χώρο εξέτασης επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.  Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η ειδικευόμενη ζήτησε από τον Διοικητή να εξέλθει από το χώρο ιατρείου την ώρα που εξέταζε ασθενή.

Ο διοικητής την κάλεσε σε απολογία ενώ στο πλευρό της είχε σταθεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.