Πε07092020

ΑνανέωσηΤε, 08 Ιουλ 2020 5pm

ου έβαζε γυναίκες με κομμένα κεφάλια και κρεμάλες έξω από το φανοποιείο!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε χθες ο 40χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου στο Νέο Σούλι, ο οποίος σκότωσε τον 41χρονο γείτονά του, όταν διέρρηξε το κατάστημα του, τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας και μεταξύ τους, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κλήθηκε να δώσει λύση στη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και ομόφωνα έκρινε ότι ο 40χρονος δεν έπρεπε να προφυλακιστεί. Ωστόσο του έθεσε περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισής του, κάθε 15 ημέρες στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο συνήγορός του 40χρονου φανοποιού, δικηγόρος Πατρών Αγγελος Στεργιόπουλος δήλωσε ότι, με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, δικαιώθηκε ο κατηγορούμενος και ικανοποιήθηκε το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Φυσικά μετέφερε και τις ευχαριστίες του εντολέα του, προς την δικαιοσύνη αλλά και προς την κοινωνία για την υποστήριξη που είχε, σε μια υπόθεση, στην οποία, όπως είπε, όλοι γνωρίζουν τι είχε μεσολαβήσει, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της επίθεσης που δέχθηκε ο πελάτης του και της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, είπε ο κ. Στεργιόπουλος.

Ανέφερε ότι ο εντολέας του, είναι συντετριμένος από την αρχή αυτής της περιπέτειας και παρότι είχε μια απόφαση που τον δικαίωνε εν μέρει από την προηγούμενη εβδομάδα, παρέμεινε ένας συνεσταλμένος και συνετός άνθρωπος, γνωρίζοντας ποιά είναι η πράξη του, την οποία όμως δεν μπορούσε να αποφύγει.

Για τη χθεσινή εξέλιξη αισθάνεται ικανοποιημένος για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, πλην όμως, θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, από τον τρόπο με τον οποίο, κάποια θεσμικά όργανα της πολιτείας, τον αντιμετώπισαν και δεν στάθηκαν δίπλα του.

Ο κ. Στεργιόπουλος, συμπλήρωσε ότι στο εξής, θα ακολουθήσει ένα βούλευμα, που θα είναι παραπεμπτικό ή απαλλακτικό, με πρόταση από τον εισαγγελέα που θα προτείνει κατηγορία και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφασίσει να θα τον παραπέμψει σε δίκη ή θα τον απαλλάξει.

Στοιχεία άμυνας υπάρχουν, είπε ο κ. Στεργιόπουλος. Αν ο εισαγγελέας και το δικαστικό συμβούλιο τα δεχθούν, τότε θα τον απαλλάξουν από την κατηγορία της ανρθωποκτονίας εκ προθέσεως.