Τε02262020

ΑνανέωσηΔε, 02 Μαρ 2020 12am

Hττα Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο- Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός

Aνέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στο οποίο το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο προϋπολογισμός του Δήμου. Eπικράτησε μεγάλη ένταση και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε η παράταξη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη έχασε με ψήφους 21 υπέρ και 25 κατά. 

Στη συνέχεια παρατάξεις της Αντιπολίτευσης κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση επί του προϋπολογισμού με περίπου 25 διαφορετικούς κωδικούς επί της πρότασης της δημοτικής Αρχής. Τελικά μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και λεκτικούς προπηλακισμούς που καταγγέλλονται, η πρόταση αυτή της Αντιπολίτευσης πέρασε με 25 ψήφους υπέρ, ενώ ο προϋπολογισμός όπως είχε κατατεθεί από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη πήρε 21 ψήφους, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Χρήσου Πατούχα.

Η παράταξη Κοινοτικόν του Θόδωρου Ντρίνια ψήφισε λευκό και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων ψήφισαν τη δική τους πρόταση.

Τελευταίος στις δευτερολογίες μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς ο οποίος έκανε έκκληση προς τον Δήμαρχο Πατρέων να αποδεχθεί την πρόταση της Αντιπολίτευσης όπως την κατέθεσε ο Νίκος Τζανάκος.

«Από την αρχή είχα ζητήσει να βγει μια ομοφωνία για την πόλη. Δεν το ήθελαν όμως. Δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος την πρότασή μας, σύρθηκε σε ψηφοφορία κι έχασε», σημειώνει ο κ. Ψωμάς