Πε02272020

ΑνανέωσηΔε, 02 Μαρ 2020 12am

"Αλωνίζουν" οι διαρρήκτες στο Ρίο και στον Άγιο Βασίλη - Απανωτά τα περιστατικά

Πρόβλημα με την παραβατικότητα που έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ρίου. Το περιστατικό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Καστελόκαμπου όταν δράστες έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας διαμερίσματος και μπήκαν μέσα κλέβοντας από εκεί ηλεκτρικές συσκευές, είναι ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες και έρχεται για να προστεθεί στην λίστα της έξαρσης της παραβατικότητας.

Στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, τα πράγματα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι ακόμα χειρότερα. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις γίνονται σε καθημερινή βάση πλέον και οι κάτοικοι ανησυχούν όχι μόνο για τις περιουσίες τους, αλλά ακόμα και για την ίδια τους την ζωή.

Tα δύο περιστατικά που έγιναν στο Ρίο και στον Αγιο Βασίλη σχεδόν ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Πριν από την διάρρηξη στον Άγιο Βασίλη που  πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα άγνωστοι δράστες είχαν εισβάλει και σε σπίτι στο Ρίο κοντά στην οδό Σόμερσετ.

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας ένα μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Το γεγονός έγινε αντιληπτό όταν οι συμπολίτες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Κάλεσαν την Αστυνομία καθώς είδαν το τζάμι σπασμένο και φοβήθηκαν ότι οι δράστες μπορεί να ήταν ακόμα μέσα.

Στο σημείο έφθασαν Αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν έρευνες αλλά δεν βρήκαν τους διαρρήκτες. Μάλιστα όσο ήταν στο Ρίο του ήρθε το «σήμα» από το 100 για να σπεύσουν στον Άγ. Βασίλειο για την εκεί διάρρηξη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν δεν υπάρχει επαρκή αστυνόμευση στον Άγιο Βασίλειο, αλλά και γενικότερα στο Ρίο, με αποτέλεσμα τα σπίτια να είναι στο έλεος των επιτηδείων, ειδικότερα αυτά που βρίσκονται σε κάπως πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου, του Ρίου και του Καστελόκαμπου ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση να δώσει βάρος στο ζήτημα τους και να ενισχύσει άμεσα τις περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή αφού τα σπίτια και οι κατοικίες τους εκεί έχουν μπει στο στόχαστρο σπειρών και ληστών που μοιάζουν να είναι αδίστακτοι.