Σα05302020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 11pm

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των Δήμων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με αιχή του δόρατος το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που όπως επισημαίνει η ΠΟΕ ΟΤΑ θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην τσέπη των δημοτών, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στο εργασιακό μέλλον χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων.

Με το εν λόγω άρθρο δίνεται το δικαίωμα στους δημάρχους να εκχωρούν τις υπηρεσίες αυτές και συγκεκριμένα, τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού», χωρίς να απαιτείται αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα τουλάχιστον για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου κι αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα:

-Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019, Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

-Τρίτη 22, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, απεργίες στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, με δυνατότητα των Δ.Σ. των Σωματείων των Εργαζομένων να τις επεκτείνουν σε όλες τις Υπηρεσίες.

-Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, Συγκέντρωση στα Γραφεία της Ομοσπονδίας και Πορεία στη Βουλή και παραμονή έως την ψήφιση του επίμαχου Πολυνομοσχεδίου.