Τε09302020

ΑνανέωσηΤε, 30 Σεπ 2020 2pm

Τρομοκράτες «χτύπησαν» την Πειραιώς στην Ερυμάνθεια;

«Άρωμα» τρομοκρατίας «μυρίζουν» οι Αρχές για την υπόθεση της ληστείας στο τραπεζικό υποκατάστημα Ερυμάνθειας, όπου ως γνωστόν οι δράστες απέσπασαν το ποσό των 150.000 ευρώ. Με  την υπόθεση ασχολήθηκε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που κατέφθασε σε ανύποπτο χρόνο στην Πάτρα, ενώ η συγκεκριμένη παράμετρος αναλύθηκε και σε αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς από την πρώτη κιόλας ημέρα της ληστείας.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, τα στοιχεία που φαίνεται πως οδηγούν στην εκτίμηση αυτοί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση είναι τα εξής:

Πρώτον, ο χρόνος ο οποίος παρέμειναν οι δύο ληστές μέσα στην Τράπεζα. Θεωρείται εξαιρετικά μεγάλος (πάνω από 20 λεπτά)

Δεύτερον, λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους εντός του Τραπεζικού υποκαταστήματος, εκτιμάται ότι απ’ έξω υπήρχαν και άλλοι συνεργοί που επόπτευαν σε μεγάλη περίμετρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας.

Τρίτον, το γεγονός ότι οι ληστές μαζί με τα χρήματα απέσπασαν και το καταγραφικό της Τράπεζας, κάτι που δεν συνηθίζουν οι ληστές του κοινού Ποινικού Δικαίου

Τέταρτον, ο τρόπος διαφυγής τους. Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν δύο ή και τρία οχήματα. Μάλιστα το πρώτο όχημα το οποίο εγκατέλειψαν και το οποίο εντόπισαν λίγες ώρες μετά οι αστυνομικοί, δεν το έκαψαν για να μην προκαλέσουν την προσοχή των Αρχών. Ωστόσο είχαν φροντίσει να καθαρίσουν επιμελώς τους χώρους του, προκειμένου με μεγάλη δυσκολία οι Αρχές να εντοπίσουν ίχνη dna.

Πέμπτον, σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες ήσαν νεαρής ηλικίας γεγονός που παραπέμπει σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων

Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι κανείς από το χωριό δεν τους είδε! Ούτε στο καφενείο στο κέντρο που ήταν όλη μέρα ανοιχτό, ούτε σε ψησταριά – καφέ που λειτουργεί στην είσοδο του χωριού και ήταν επίσης ανοιχτή!

Οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενοι οι ληστές να ήσαν τρομοκράτες και από το γεγονός ότι ο ένας… ήταν ντυμένος παππάς! Και ήταν αυτός που κρατούσε το καλάζνικοφ! Πάντως μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν βρεθεί ίχνη των ληστών.