Σα05302020

ΑνανέωσηΔε, 25 Μαϊ 2020 11pm

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος: Δεν παραιτείται από την καταβολή των αναδρομικών

Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των συνταξιούχων βουλευτών που τούς επιδικάστηκαν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ, αλλά σε αντίθεση με άλλους που δεν θα τα εισπράξουν φέρεται ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την καταβολή τους.

Το επίμαχο αυτό θέμα, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς έντονες αντιδράσεις, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από την πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ότι περισσότεροι από διακόσιοι βουλευτές έχουν λαμβάνειν διαφορές από 2.080 ευρώ ως και 3.494 ευρώ μηνιαίως στις συντάξεις τους, σχετικά με αναδρομικά για διάστημα έως και 127 μηνών!
Τα αναδρομικά  που δικαιούνται να πάρουν ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2008 και τελειώνουν στον Ιούλιο του 2018, ενώ για άλλους ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2008 και εκτείνονται έως το 2017.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προέτρεψε τους συνταξιούχους βουλευτές να μην τα εισπράξουν με το βάσιμο επιχείρημα ότι πρόκειται για ένα θέμα ηθικής τάξης. Πέφτοντας στο φιλότιμο, κάποιοι παρουσιάζονται πρόθυμοι να κάνουν πίσω, άλλοι όμως όχι.

 

Το «Όχι» των Μιχάλη Μπεκίρη

και Νίκου  Νικολόπουλου

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από την διεκδίκηση των εν λόγω αναδρομικών έχουν παραιτηθεί εδώ και καιρό τόσο ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, όσο και ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος.

Παράλληλα, του δικαιώματος της καταβολής των αναδρομικών έχει παραιτηθεί και η χήρα του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη.  

 

«Δεν θα τους χαρίσει ούτε ευρώ»

Αντιθέτως, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος δεν προτίθεται να πράξει το ίδιο. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να είναι αποφασισμένος να εισπράξει τα αναδρομικά που δικαιούται. «Δεν θα τους χαρίσει ούτε ένα ευρώ. Θα τους τα πάρει μέχρι τελευταίας δεκάρας», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο πρώην συνεργάτη του που ξέρει τις προθέσεις του.  

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος θα πάρει αυτά τα λεφτά χωρίς να δίνει σημασία στο τι θα πει ο κόσμος, δηλαδή μια ολόκληρη κοινωνία που έχει δοκιμαστεί  και εξακολουθεί να δοκιμάζεται από μια πολύχρονη κρίση.

Ίσως και γιατί έχει αποσυρθεί (από χρόνια) από την ενεργό πολιτική, ενώ βαδίζοντας πλέον στα 73 του δεν έχει σκοπό να επιστρέψει σ’ αυτήν, αν και αυτό θα το επιθυμούσαν πολλοί εν Πάτραις φίλοι του