Δε06012020

ΑνανέωσηΚυ, 31 Μαϊ 2020 7pm

Δρόμοι για τρακτέρ στις συνοικίες της Πάτρας!

Μπορεί ο δήμος να είχε κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας της μία σοβαρή προσπάθεια για να διορθώσει και να βελτιώσει το οδικό δίκτυο της Πάτρας, όμως αυτό φαίνεται ότι είναι σε τόσο κακή κατάσταση, εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια που μάλλον η προσπάθεια του αυτή δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ή καλύτερα χρειαζόταν και άλλη προσπάθεια για να διορθώσει την εικόνα των δρόμων αυτής της πόλης. Το παραπάνω συμπέρασμα μπορεί εύκολα να το εξάγει κανείς πηγαίνοντας στις συνοικίες της Πάτρας, έξω από το κέντρο. Τόσο στην ανατολική Πάτρα, όσο και στις συνοικίες του νότιου διαμερίσματος, οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση.

Δρόμοι γεμάτοι από λακκούβες, άλλοι που δεν έχει πέσει καν άσφαλτο και παραμένουν χωματόδρομοι θυμίζοντας επαρχία ή κάποιο χωριό. Από που να ξεκινήσουμε. Από τα Δεμένικα; Οι δρόμοι εκεί ειναι για... τρακτέρ, χωρίς υπερβολή και όταν βρέχει οι λακκούβες γίνονται τεράστιες λίμνες που μόνο με βάρκα μπορείς να τις περάσεις.

Ίδια η κατάσταση και στους δρόμους γύρω από την Ακρωτηρίου. Στην πλειοψηφία τους χωματόδρομοι και όπου υπάρχει άσφαλτος είναι προβληματική.  Ούτε στην Λεύκα η κατάσταση είναι καλύτερη. Στην Περιβόλα και πάλι το σκηνικό δεν αλλάζει. Στην ανατολική Πάτρα οι κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας φοβούνται για τα αμάξια τους κάθε τόσο. Στην Οβρυά μία από τα ίδια, ενώ και στο Μπεγουλάκι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάσταση των δρόμων τους είναι συχνές.

Άμα πάμε τώρα στις συνοικίες της βόρειας Πάτρας, στα Μποζαίτικα ή στα Συχαινά, σε περιοχές δηλαδή πιο "πλούσιες" θεωρητικά από τις άλλες, διαπιστώνουμε ότι εκεί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Για μην πούμε για το Ριο ή τους δρόμους του Καστελόκαμπου.

Συμπερασματικά, ο δήμος έκανε πράγματι μία φιλότιμη προσπάθεια για τους δρόμους και το οδικό δίκτυο. Το αποτέλεσμα όμως  δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Για πολλούς και διάφορους λόγους.  Και οι κάτοικοι ειδικότερα στις περιοχές έξω από το κέντρο διαμαρτύρονται. Βλέπετε στη ζωή δεν μετράει πάντα η προσπάθεια. Μετράει και το αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το ζεις στην καθημερινότητα σου.