Πε07092020

ΑνανέωσηΤε, 08 Ιουλ 2020 5pm

Ο... "Σάπιος Χριστός" έφερε αναστάτωση στην Πάτρα - Κάτοικοι έκαναν αναφορά για προσβολή θείων

Η επωνυμία του συγκροτήματος "Σάπιος Χριστός" (Rotting Christ) που επρόκειτο να δώσει συναυλία στην "Αίγλη" της Βέσο Μάρε μεθαύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου, ήταν η αιτία που ερέθισε ομάδα ατόμων της περιοχής, οι οποίοι προσέφυγαν σήμερα στον εισαγγελέα ζητώντας την ακύρωσή της.

Τελικά η συναυλία ακυρώθηκε μεν από την Αίγλη, την οποία διαχειρίζεται ο Δήμος της Πάτρας, ενώ θα λάβει τελικά χώρα στο Metropolis της Τσαμαδού. Ο λόγος της ακύρωσης της συναυλίας, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, δεν έχει να κάνει με το θέμα που έχει δημιουργηθεί, αλλά με τεχνικούς λόγους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στον εισαγγελέα η συναυλία προσβάλει τα θεία και την Ελλάδα.  Το πρωί της Τετάρτης έγινε αναφορά στον Εισαγγελέα, παρουσία δικηγόρου, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ακύρωση της.

Σύμφωνα με πληροφοριες οι ενάντιοι στην συναυλία επισκέφθηκαν και σημείο που γινόταν προπώληση εισιτηρίων για την εκδήλωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, να πάρουν τα στοιχεία των υπεύθυνων του χώρου και να ενημερώσουν ότι θα γίνει αναφορά σε Εισαγγελέα.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η ενημέρωση που είχαν αρχικά είναι ότι δεν μπορεί να τους δοθεί ο χώρος από τον δήμο λόγω του περιεχομένου της συναυλίας, ωστόσο αυτό άλλαξε στη συνέχεια και έγινε "τεχνικοί λόγοι". Αξίζει να αναφέρουμε ότι μία μέρα μετά στον χώρο της Αίγλη θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιώργου Αγγελάκα.