Τε10232019

ΑνανέωσηΤρ, 22 Οκτ 2019 6pm

Οι Casa de Patrel έπνιξαν την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων με καπνογόνα

Κάθε χρόνο δίνουν ραντεβού στα Ψηλαλώνια συγκεκριμένα πολυπληθή πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού πριν τις παρελάσεις... Το ίδιο συνέβη και φέτος, μόνο που η κατάσταση ξέφυγε... Καταρχήν η πλατεία ...κοκκίνισε λόγω των Casa de Patrel που η καρναβαλική εκδοχή τους πλημμύρισε τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Κάποιοι κάνουν λόγο για περισσότερα από 7.000 άτομα.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο πριν την έναρξη της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, έζησαν επικίνδυνες στιγμές, όταν μέλη πληρώματος, άναψαν δεκάδες καπνογόνα και η πλατεία καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς.

Μικρά παιδιά που έπαιζαν στα καρουζέλ και τα άλλα παιχνίδια της πλατείας, δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν, ενώ οι γονείς τους έτρεχαν να τα απομακρύνουν από την πλατεία στην οποία, μέλη group με κόκκινες στολές είχαν ανάψει ταυτόχρονα αρκετά καπνογόνα, προκαλώντας μια αποπνικτική κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κατάσταση ήταν τόσο αποπνικτική που η πλατεία και τα πεζοδρόμια περιμετρικά της, άδειασαν αμέσως, προκαλώντας εκτός των άλλων πλήγμα και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται εκεί. Πέρασαν αρκετά λεπτά της ώρας για να επιστρέψει ο κόσμος στην πλατεία, δεδομένων των πυκνών καπνών που σχηματίστηκαν σε όλο το μήκος και πλάτος της.