Τρ03262019

ΑνανέωσηΤρ, 26 Μαρ 2019 10am

Έφυγε από τη ζωή ο 27χρονος Πέτρος Σκλαβενίτης

Θρήνος στην Βάρδα, στον Πύργο, αλλά και στην Πάτρα για τον θάνατο ενός νέου παιδιού που έφυγε από την ζωή το βράδυ της Δευτέρας.  Ο 27χρονος Πέτρος Σκλαβενίτης έφυγε από την ζωή μετά από ασθένεια που είχε, έχοντας δώσει μία γενναία μάχη για πάνω από ένα χρόνο. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε την θλίψη στην Βάρδα, από όπου ήταν η καταγωγή του.

Η οικογένεια του διατηρεί στην Βάρδα τουριστικό γραφείο και ο Πέτρος Σκλαβενίτης ήταν γνωστός σε αρκετό κόσμο, καθώς οδηγούσε πολλές φορές τα λεωφορεία της εταιρείας του, ενώ είχε ιδιαίτερη αγάπη στον Παναθηναϊκό του οποίου ήταν οπαδός. 

Φωτία σε όχημα στην Μικρή Περιμετρική

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν πριν από λίγο σε ΙΧ που άρπαξε φωτιά εν κινήσει στην Μικρή Περιμετρική Πατρών, στο ύψος του Κάστρου της Πάτρας. Στον τόπο έσπευσαν αμέσως δύο οχήματα του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών τα οποία έσβησαν τη φωτιά, που είχε όμως κατακάψει τουλάχιστο το μισό - εμπρός - μέρος του ΙΧ. Εκτιμάται ότι η φωτιά προήλθε από ανάφλεξη στον κινητήρα ενώ ο οδηγός απομακρύνθηκε έγκαιρα από το ΙΧ του. Λόγω της ανάφλεξης και της κατάσβεσης για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στην είσοδο της Μίνι από Ταμπάχανα ήταν δυσχερής.

Επίδομα παιδιού - Ξεκινούν οι αιτήσεις, πότε θα καταβληθούν οι δόσεις

Την Τρίτη 26, θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού του 2019, ο αριθμός των οποίων έχει ήδη ξεπεράσει τις 650.000.  Από το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έχουν ήδη εγκριθεί 562.846 (ποσοστό 87%), ενώ το μέσο μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 105 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, μετά το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση Α21. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι «όσοι έχουν ήδη υποβάλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης».

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι. Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). 

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς -όπως και πέρυσι- μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών. Υπενθυμίζεται πως παγίως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και ακολούθως ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλει νέα αίτηση.

Πάτρα: "Φούντωσαν" δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή

Στις φλόγες τυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή. Τα τρία οχήματα ήταν σταθμευμένα έξω από οικία στην οδό Χαράδρου στο ύψος του ΚΤΕΟ ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η φωτιά παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής η οποία ανέλαβε και την διερεύνηση της υπόθεσης.

Αχαΐα: Σκοτώθηκε την ημέρα της γιορτής του ο Βαγγέλης Μιχαλόπουλος

Ανήμερα της γιορτής του άφησε την τελευταία του πνοή o 82χρονος Βαγγέλης Μιχαλόπουλος στο Σανταμέρι Αχαΐας, o οποίος καταπλακώθηκε από τρακτέρ. Για τον απεγκλωβισμό του υπήρξε επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής μιας και ο άτυχος αγρότης είχε πέσει σε ρεματιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 82χρονος χειριστής του αγροτικού οχήματος που ανετράπη ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες σε χωράφι.

Στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική με δυο οχήματα και έξι άτομα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 82χρονο χωρίς τις αισθήσεις του.

Είναι ο δεύτερος θάνατος χειριστή τρακτέρ στη Δυτική Αχαΐα, μέσα σε λίγες ώρες, καθώς προηγήθηκε αυτός του 52χρονου Αντώνη Σγούρα από το Τζάιλο Αχαΐας, το απόγευμα του Σαββάτου.