Τε06282017

ΑνανέωσηΠε, 29 Ιουν 2017 7am

Πάτρα:Ξαναφτιάχνουν το τούνελ στη Μίνι Περιμετρική

Παρότι το σύνολο του έργου της Μίνι Περιμετρικής βρίσκεται πλέον σε τελική φάση (φωτεινή σηματοδότηση, ηλεκτροφωτισμός, πλακοστρώσεις), ένα συγκεκριμένο τμήμα, το Τεχνικό του Κόμβου Εξόδου στο Κάστρο, μόλις ξεκινά! Είναι ένα έργο μάλιστα ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς πρόκειται να ανακατασκευαστούν τούνελ με υπόγειες σήραγγες μεταξύ Αρόης - Ταμπάχανων.
 
«Είναι το σημείο όπου εντοπίστηκαν κακοτεχνίες, εκεί ουσιαστικά θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από απαιτητικές τεχνικές εργασίες, ανασκαφή και απομάκρυνση υπόγειων φρεατίων, κατασκευή νέων φρεατοπασάλων σε βάθος 30 μέτρων, για να γίνουν εκεί και οι νέες σήραγγες. Το έργο θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να έχει την απαραίτητα στατική επάρκεια το νέο Τεχνικό Κόμβου Εξόδου» αναφέρει στην «Π» ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΔΕ, Βασίλης Λοτσάρης.
Το έργο θα διαρκέσει ένα εξάμηνο περίπου και είναι το «κομβικό σημείο» της Μίνι Περιμετρικής η οποία -χωρίς αυτόν τον Κόμβο- θα λειτουργεί ουσιαστικά κομμένη στα δύο:
α) από Κόμβο Κουρτέση προς Αρόη και
β) από Κόμβο Τεχνικού Εξόδου προς Ταμπάχανα.

 

ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η συγκεκριμένη κακοτεχνία κόστισε περί τα 2 εκατ. ευρώ και -προκειμένου βέβαια να αποφύγει επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία- η Περιφέρεια ακολούθησε συγκεκριμένη νομική οδό για να… ξεμπλοκάρει την κανονική οδό.
Εδωσε τυπική προθεσμία στον αρχικό εργολάβο να παραδώσει το έργο χωρίς προβλήματα στατικής επάρκειας -δεν ανταποκρίθηκε- προκειμένου εν συνεχεία να μεταφέρει το κονδύλι στον νέο εργολήπτη, την «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ».
Το Τεχνικό Κόμβου Εξόδου είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει η εταιρεία «ΘΟΛΟΣ» προ 15ετίας περίπου, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη. Το 2014 ανέλαβε η «ΔΟΜΟΚΑΤ» χωρίς όμως να ολοκληρώσει πλήρως και -εν συνεχεία- αποχώρησε για να μπει από το 2016 η «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην εργολήπτης υπέβαλε ένσταση κατά της αποβολής του από το Τεχνικό Κόμβου Εξόδου, αλλά το έργο θα ξεκινήσει παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες.
 
ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η φωτεινή σηματοδότηση στα Ταμπάχανα και την Ανω Πόλη αλλά και οι εργασίες ανακατασκευής του Κόμβου Κουρτέση. Ο Κόμβος έχει τυπικά ολοκληρωθεί ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να μπαίνουν στην Κανακάρη, η διάνοιξη της οποίας έχει τελειώσει, και να φτάσουν έως και την οδό Ζαΐμη.
Αυτό όμως προσωρινά, καθώς η Κανακάρη προβλέπεται να μετατραπεί σε έξοδο της πόλης και η οδός Κορίνθου σε είσοδο της Πάτρας. Η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη και οι διαγραμμίσεις θα γίνουν προς τα τέλη του έτους.

Ρομά έκλεψαν κλιματιστικά από το Γ.Ν. "Άγιος Ανδρέας"

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, δύο άνδρες ρομά, ηλικίας 18 και 60 ετών, καθώς και μια 15χρονη, οι οποίοι μετέβησαν με αυτοκίνητο σε προαύλιο χώρο νοσοκομείου στην Πάτρα, όπου αφαίρεσαν, δύο μονάδες κλιματισμού.

Κατά την τέλεση της πράξης τους έγιναν αντιληπτοί από φύλακα του Νοσοκομείου, ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν. Τα κλιματιστικά κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του νοσοκομείου, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Πατρινός επιχειρηματίας έστειλε “φουσκωτό” για να εισπράξει οφειλές από ιδιοκτήτη επιχείρησης – Δυο συλλήψεις από την Ασφάλεια Πατρών

Την “έστησε” στον φερόμενο εκβιαστή του, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών πως γνωστός Πατρινός ιδιοκτήτης επιχείρησης τον πιέζει για την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού με τον ισχυρισμό πως του τα οφείλει, στο πλαίσιο δοσοληψιών που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατρινός που υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας από τον Ερύμανθο του χρωστά 30.000 ευρώ, έστειλε στην επιχείρηση του δεύτερου το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, “φουσκωτό” συνεργάτη του για να εισπράξει το ποσό των 1.000 ευρώ. Εκεί δεν τον περίμενε μόνο το θύμα, αλλά και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που επενέβησαν και συνέλαβαν τον νεαρό, αφού παρέλαβε τα χρήματα που ήταν προσημειωμένα.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη του Πατρινού επιχειρηματία, με την κατηγορία της εκβίασης.

Το θύμα σύμφωνα με πηγές προέβη στην καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν αποδέχεται το ύψος των οφειλών που ισχυρίζεται ο Πατρινός επιχειρηματίας και δεν άντεχε άλλο τις πιέσεις που δεχόταν για την εξόφληση τους.

Η Αστυνομία διερευνά με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση.

Κορίνθου - Πατρών: Με σκοτάδι και νταλίκες στην παλαιά εθνική από το Αίγιο και μετά

Mεγάλη είναι η ταλαιπωρία όσων χρειάζονται αυτές τις μέρες να ταξιδέψουν Αθήνα έως Αθήνα (το αντίθετο ρεύμα δεν έχει προβλημα), λόγω των εργασιών που διενεργούνται από τους αρμόδιους κατασκευαστές στην Πατρών Κορίνθου.

Το πρόβλημα από Αθήνα προς Πάτρα, δεν είναι τόσο στο κομμάτι Δερβένι – Ακράτα όπου το λεωφορείο και όλα τα οχήματα και τα βαρέα (νταλίκες) κατεβαίνουν και ακολουθούν την παραλιακή παλαιά εθνική οδό περνώντας και από την Αιγείρα όσο στο τμήμα από το Αίγιο έως την Πάτρα.

Είναι πραγματικά κρίμα και ενώ έχει προηγηθεί και η φιέστα των εγκαινίων τον περασμένο Απρίλιο στο σημείο της σήραγγας της Παναγοπούλας, οι Έλληνες πολίτες και ταξιδιώτες να υπόκεινται την απίστευτη ταλαιπωρία στο τμήμα Αιγίου Πάτρας (κοντά στα 30 χιλιόμετρα) με τα αυτοκίνητα από λίγο πριν τον Ερινεό – Καμάρες να ακολουθούν την στενή παλαιά εθνική σε πολλά μέρη στο απόλυτο σκοτάδι (στην παράκαμψη εισόδου και στην έξοδο από Αίγιο δεν υπάρχει καθόλου φως) και κάτω από την Παναγοπούλα και φυσικά πέρα από την μεγάλη χρονική καθυστέρηση (το Αίγιο – Πάτρα από είκοσι λεπτά, μισή ώρα έγινε πάνω από μία ώρα και…) το πρόβλημα ήταν και τα φορτηγά αυτοκίνητα που πήγαιναν στον ίδιο στενό δρόμο.

Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν εμφανής και είναι ευτύχημα που δεν συνέβη κάτι και μακάρι όλα να κυλήσουν καλά έως να δοθεί το ρεύμα και πάλι στην κυκλοφορία αλλά πραγματικά το να μην εισπράττεται για παράδειγμα το αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό του Κιάτου είναι το λιγότερο και με τίποτα δεν ελαττώνει και δεν αμβλύνει την δυσαρέσκεια οδηγών, επιβαινόντων και ταξιδιωτών.

 

Συνεχίζεται η απεργία - Τα σκουπίδια μένουν στους δρόμους

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως αποφάσισε ομόφωνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την Πέμπτη κάνουν 24ωρη απεργία και τότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ θα ψηφιστεί η βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε εκτάκτως χθες ο Πάνος Σκουρλέτης στην οποία προστέθηκε και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρξει όριο ηλικίας στις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

 

Οι παρατάξεις συνεδρίασαν χωριστά μέχρι να ανέβουν οι εκπρόσωποί τους στις 16:00 για να ξεκινήσει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεδριάσει επί 2,5 ώρες καταλήγοντας στην ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρότι πήραν από τη κυβερνηση σχεδόν τα πάντα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, όχι συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα) αποφάσισαν να συνεχίσουν γιατί ζητούν περισσότερα.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Εκτιμούν ότι αποτελεί βάση εκκίνησης, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπε, πετά το μπαλάκι στους δήμους και διεκδικούν 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Επίσης, ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις για την μη είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα.