Πε03042021

ΑνανέωσηΠε, 04 Μαρ 2021 8am

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Με αστείρευτη υπομονή αναμένουμε να μας ανακοινωθεί η «ετυμηγορία» των «λαϊκών δικαστηρίων» που έχουν στήσει οι κάθε λογής κομματάρχες. Συνειδητά έχουμε επιλέξει να μιλήσουμε τελευταίοι. Εμείς όταν μιλάμε, μιλάμε με ντοκουμέντα και αδιάψευστες καταγραφές.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που δίνουμε στη δημοσιότητα αποτελεί ένα απειροελάχιστο δείγμα μπροστά στην πληθώρα στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Αλήθεια ποιοι είναι οι παράνομοι τώρα;

Επί 3 ολόκληρα χρόνια κάποια από τα μεγαλύτερα σωματεία της δύναμης του Π.Α.ΜΕ, δεν έχουν καταθέσει τα πρακτικά των εκλογών τους στο Πρωτοδικείο, κατά παράβαση του Ν.1264/1982. Απλά με το έγγραφο αυτό επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δεν το δημοσιεύουμε για να λειτουργήσουμε εκδικητικά ή να πληγώσουμε το θεσμό. Κινηθήκαμε πολύ προσεκτικά μέχρι σήμερα, δίχως να είμαστε ανυπόμονοι να δείξουμε σε όλους τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε επακριβώς πόσοι και ποιοι από τους 8.000 ψηφίσαντες στα σωματεία – μέλη του Εργατικού Κέντρου είναι πραγματικοί εργαζόμενοι, πόσοι άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι δίχως δικαίωμα ψήφου, πόσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν έχουν θέση στα συνδικάτα, πόσοι απασχολούνται σε διαφορετικό εργασιακό κλάδο από εκείνον που ψήφισαν, ποιοι έχουν διπλοψηφίσει σε συνδικάτα άλλων περιοχών, ποια σωματεία «άλλαξαν» τις πρωτότυπες καταστάσεις ψηφισάντων με αλλοιωμένες φωτοτυπίες, πόσοι και ποιοι συνδικαλιστές δεν είναι καν εργαζόμενοι, πόσοι και ποιοι έχουν καταδίκες στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων ή έχουν διωχθεί στο παρελθόν για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Είναι επίπονη διαδικασία για εμάς η αυτοσυγκράτηση! Δεν είναι δα και εύκολο πράγμα να σε κρεμάνε επί μήνες στα μανταλάκια ως «νόθο», «πλαστό», «λαμόγιο», «δουλέμπορο», «κλέφτη», «απατεώνα» κ.τ.λ, ενώ διαθέτεις συγκλονιστικά και επιβεβαιωμένα στοιχεία, για πολλούς από τους επικριτές σου.

Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε στην κρεατομηχανή του κιμά το σώμα ή μέρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η παράταξή μας πάντα συμπεριφερόταν μεγαλόψυχα σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, πράγμα που απ’ ότι φαίνεται κάποιοι το ξεχνάνε. Εδώ είμαστε για να τους το θυμίζουμε.