Πε02272020

ΑνανέωσηΔε, 02 Μαρ 2020 12am

Πατρών-Κορίνθου:Επικίνδυνες οι κορύνες στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο

Με έγγραφη καταγγελία του προς την τροχαία Κορίνθου και προς κάθε ενδιαφερόμενο ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Σταυρίδης αναφέρεται στους κινδύνους από τη σήμανση που υπάρχει στον υπο κατασκευή αυτοκινητόδρομο της Πατρών Κορίνθου και επισημαίνει:

Μετά από σειρά ατυχημάτων συχνά θανατηφόρων και μετά το παρ’ ολίγον σήμερα δικό μου ατύχημα στη διαδρομή ΝΕΟ Αθήνα-Δερβένι Κορινθίας στο 132χλμ, θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα παρακάτω με την ιδιότητα α) του εκτελούντος τη διαδρομή Αθήνα-Δερβένι  κάθε εβδομάδα,  β) του πολιτικού μηχανικού κατασκευαστού κυρίως έργων οδοποιίας, γ) του υποψηφίου βουλευτού ν. Κορινθίας.

Η υπάρχουσα προσωρινή σήμανση της υπό κατασκευήν οδού της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών είναι σε ορισμένα σημεία στα σημεία αλλαγής πορείας, είναι ακατάλληλη εξ αιτίας του γεγονότος του ότι οι κορίνες είναι αδύναμα σημεία σήμανσης στα σκιερά μέρη, κάτι το οποίο γίνεται χειρότερο για τον οδηγό ο οποίος από φωτεινή θέα βρίσκεται ξαφνικά σε σκιά.

Είναι απαραίτητη στα σημεία αλλαγών πορείας η ενίσχυση της σήμανσης και με βέλη υποχρεωτικής πορείας και με αναλάμποντες φανούς για τη  νύχτα.

Κάνω έκκληση όπως ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της προσωρινής σήμανσης κατά τη διάρκεια που εκτελούνται τα έργα στη ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών προς αποφυγή νέων ατυχημάτων. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια, θέτοντας στη διάθεσή σας την πολυετή εμπειρία μου.