Τε09302020

ΑνανέωσηΤε, 30 Σεπ 2020 2pm

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς

Ποτέ δεν του το συγχώρεσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης Τροχανάς ανέλαβε την Ένωση πριν από 25 χρόνια, όταν έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα, αλλά η διοικητική του συμπεριφορά “υποχρέωσε” τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήσει την ομάδα και να πάει στον Ολυμπιακό. Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετακίνηση, ο Μιχάλης Τροχανάς, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, ο Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές το 1995, ενώ όταν αποχώρησε και μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic, το 1999, αποκόμισε 2,4 δις δραχμές σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.

Στο διάστημα της παρουσίας του η ΑΕΚ κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδος (1996 και 1997) και ένα Σούπερ Καπ (1996). Μετά την απώλεια του Μπάγεβιτς, έπρεπε κάπως να “ρεφάρει” και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Ντέμη Νικολαΐδη, παρά το ότι ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Κώστας Αλαμάνος, τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό. Βοήθησε, βέβαια, και το ότι ο ίδιος ο Ντέμης ήθελε να πάει στην Ένωση.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα. Ο Μιχάλης Τροχανάς θα φύγει με τη σημαία της ΑΕΚ, όπως ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες του.