Δε07132020

ΑνανέωσηΠε, 09 Ιουλ 2020 2pm

έος Πρόεδρος της Ο.Ε. των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων ο Νίκος Παπαδημάτος

«Κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας». Αυτό ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, η έναρξη των οποίων θα γίνει σε 40 μέρες.

Κατά τη διάρκεια επείγουσας ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΓΓΑ. Με τη συμμετοχή του project manager, Ηλία Δαλαϊνα, του -σύντομα- νέου προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκου Παπαδημάτου, του γ.γ. της ΔΕΜΑ, Ιάκωβου Φιλιππούση, και άλλων αρμοδίων.

«Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας όχι μόνο θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος του Αυγούστου, αλλά θα αποτελέσουν και διαφήμιση για την πόλη και την χώρα, με την άρτια εκτέλεσή τους. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο», επισήμανε ο υφυπουργός.

«Αφουγκραζόμενος», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, «την αγωνία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Η οποία διαπίστωσε πρωτοφανή ολιγωρία, στα όρια της αδιαφορίας, από την Οργανωτική Επιτροπή, τις τελευταίες 45 ημέρες, αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές!».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρατηρήθηκαν συμπεριφορές και πρακτικές, οι οποίες έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ματαίωσης τους αγώνες. Με συνακόλουθο το διασυρμό της χώρας, στα μάτια τόσο των 26 συμμετεχόντων κρατών, όσο και της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα λύσουμε τα προβλήματα, θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας» τόνισε ο Λ. Αυγενάκης, προς τον παριστάμενο γ.γ. της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση, για την 7ήμερη διοργάνωση – διαφήμιση της Πάτρας και του ελληνικού αθλητισμού, που θα κοστίσει 5,7 εκατ. ευρώ.

Μια από τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις – όπως, επίσης αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου- «προκειμένου η διοργάνωση να ξεφύγει από το οργανωτικό τέλμα» θα είναι η «άμεση αντικατάσταση της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και παρατεταμένο σπριντ, ώστε μέχρι τις 25 Αυγούστου να υλοποιηθούν όλα εκείνα που δεν έχουν προχωρήσει, ενώ έπρεπε να γίνουν τα τελευταίο εξάμηνο, παράλληλα με την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αχαΐας».